2016 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Colleen Houck "Tigro kelionė"

Neskaičiusiems pirmųjų serijos dalių "Tigro užkerėjimas" bei "Tigro beieškant"

Kaip baigėsi antroji serijos dalis "Tigro beieškant": Na, didžiausi serijos gerbėjai tikriausiai iki šiol pamena savo sudaužytas širdis po didžiojoje knygos dalyje besimezgančio romano tarp Kelsės ir Kišano Renas buvo išlaisvintas nuo Lokešo, bet vaikinas neteko atminties ir prisiminė viską, išskyrus pačią Kelsę... Sudaužytomis širdimis laukėme trečiosios knygos "Tigro kelionė" ir sulaukėme. Taigi, ko galima tikėtis iš šio romano.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „tigro kelione“
Tikriausiai pamenate mano neįprastą antrosios knygos "Tigro beieškant" aprašymą bloge, nes jis išsiskyrė mano itin griežtomis emocijomis - aprašydama knygą įvardijau dalykus, kurie man tikrai labai nepatiko toje knygoje ir gadino visos serijos bendrą įvaizdį. Taip pat tikriausiai primenate, jog ne kartą pabrėžiau savo viltį, jog trečioji knyga išgelbės situaciją ir bent kiek sugrąžins pirmąjį teigiamą įspūdį - pradėdama šį aprašymą nusprendžiau būtent nuo to ir pradėti ir patvirtinti, jog taip, "Tigro kelionė" buvo kur kas geresnis kūrinys nei "Tigro beieškant".

Pirmiausias dalykas apie kurį pagalvojau paskaičiusi visą knygą, buvo tai, jog ji buvo itin pilna nuotykių ir autorė nuolatos keitė siužeto erdves. Sunku patikėti, kad tiek daug dalykų įvyko vienoje knygoje, siekiančioje kone 600 puslapių. Rašytoja Colleen Houck neleido skaitytojams atsikvėpti nė akimirkai - veikėjai nuolatos papuldavo į pavojų, jiems taip pat teko tęsti vaikinų kerų panaikinimą, o ką jau bekalbėti apie nuolatos kintančius Kelsės ir Kišano bei Kelsės ir Reno santykius. Nusiteikite įvykių ir intrigų kupinam nuotykiui su šia knyga ir pasiruoškite patirti viską!

Šioje knygoje man labiausiai patiko indiška - kiniška valentino dienos šventimo versija ir visos tų kultūrų tradicijos. Tai buvo labai žavu, manau net nereikia nieko atskleisti ir patys patirsite tai, ką patyriau aš - geras emocijas. Vienintelis minusas - galėjo to būti dar daugiau.

Pirmose knygose "Tigro užkerėjimas" bei "Tigro beieškant" autorė pabrėžė visai kitokias erdves nei šioje dalyje. Tada dominavo miškų pasaulis, džiunglės ir šiuolaikinis miesto gyvenimas, o šioje dalyje bus viskas susiję su povandeniniu pasauliu. Dar vienas ryškus šios dalies akcentas - drakonai, primenantys vieną Disney filmų "Mulan". Nežinau kodėl prisiminiau būtent šį animacinį filmą, bet jame figūruojantis drakonas visą laiką kirbėjo mano mintyse skaitant būtent šią knygą. Autorė labai puikiai išnaudojo drakonų motyvą, nes tokiu būdu siužetas buvo išpildytas iki didžiausių smulkmenų, skaitytojams neteko nuobodžiauti nė akimirkai. Jeigu grįšime prie egzotiškų vietų, visai viliuosi, jog bent vienoje iš kitų dalių rašytoja atskleis ir Indiško miesto gyvenimą. Juk mes, skaitytojai, retai gauname galimybę įvertinti kitų šalių, išskyrus Europos ir Amerikos, gyvenimą, o Indija būtent ir yra vienas iš tų egzotiškų ir mažai žinomų pasaulio kampelių. Net ir šioje serijoje ne kartą buvo akcentuojama Indiška kultūra, bet aš labai būčiau patenkinta, galėdama giliau pasinerti į Indiško miesto gyvenimą, paskaityti daugiau apie skirtumus tarp turtingųjų ir vargšų - tai būtų puiki proga bent mintimis nusikelti į tokį puikų pasaulio kraštą.

Dar vienas dalykas, kurį apgalvojau skaitydama šią dalį, buvo rašytojos iškelta problema. Matote, fantastines knygas galima skaitdyti į daugybę skirtingų rūšių. Viena iš jų - visuomeniškumas. Tokios knygos, kaip pavyzdžiui, Divergentė, Bado žaidynės, Delirium, yra žinomos kaip knygos, kuriose veiksmas paliečia visus žmones, t.y. visą visuomenę. O ši knygų serija pabrėžia būtent asmeninius lūkesčius ir norą išgelbėti mylimuosius. Tai tarsi visai kitas mažas pasaulėlis šalia to, kuriame mes gyvename. Nors ponas Kadamas ne kartą minėjo apie prakeiksmo panaikinimo svarbą visai Indijai, iki šiol negaliu rasti nė vieno logiško paaiškinimo, kuris man padėtų suprasti šio veikėjo mintį. Taip pat tokios neitin ryškios, bet vis tiek svarbios detalės, kaip Kelsės išskirtinė galia sukurti liepsnas, nebuvo pilnai paaiškintos ir tikiu, jog nemažai daliai skaitytojų jos irgi kelia daug klausimų.

Tikriausiai visi nekantraujate išgirsti mano nuomonę apie tai, kuris iš brolių man atrodo geresnis variantas Kelsei į poras. Prisipažinsiu, esu žmogus, kuris knygose prioritetą teikia pirmajai meilei, todėl šiuo atveju palaikau Reną, kaip Delirium serijoje palaikiau Lenos ir Alekso porą, kaip Atrankos serijoje nuo pat pradžių vyliausi, jog Amerika liks su Aspenu, taip ir dabar nuoširdžiai vyliuosi ir netgi tikiu, jog Kelsė pabaigoje pasirinks būtent Reną. Net ir šioje knygoje Kelsės santykiai su abiem vaikinais buvo labai komplikuoti, ji nuolatos keitė savo nuomonę ir negalėjo apsispręsti dėl savo jausmų, bet tam tikri išorės veiksmai mums buvo tarsi kelrodžiai, rodantys kelią į merginos pasirinkimą. Kaip sakoma, jausmai ir mintys dažnai būna prieštaringi kūno troškimams, todėl ši situacija nesvetima ir pagrindiniam šio kūrinio personažui.

Vėlgi, kaip jau įprasta rašytojai Colleen Houck, tikriausiai nuspėjote, jog ir "Tigro kelionė" baigsis su itin intriguojančiu epilogu. Būkite labai atidūs skaitydami visą romaną, įsiminkite visas detales ir smulkmenas, nepraleiskite pro akis nė vieno eilutės ir tikrai iš anksto suprasite, kas toliau laukia visų mylimos Kelsės. Nekantrauju paskaityti sekančią dalį ir vėl atskleisti jums savo giliausias mintis. Kartu tęskime kelionę su jau gerai žinomais veikėjais!



Komentarų nėra: